Fish and Chicks.JPG

Fem nye sanger på Kor Arti’

Nå i oktober er fem nye sanger lagt til på Kor Arti’-repertoaret. – Her er det noe for enhver smak og for sangglade i ulike aldre, lover John Oddstein Aune, prosjektleder for Kor Arti’.

 

John Oddstein Aune overtok roret som ansvarlig på Kor Arti’-skuta da han ble ansatt i Norsk kulturskoleråd i sommer. Å utvide repertoaret er en viktig del av arbeidet, og Aune synes det er stas å få presentere fem nye sanger nå. Slik presenterer han nylåtene:

 

“Skal vi være venner” av Bjarne Leithaug er nok godt kjent for mange. En populær sang som også har viktig, positivt budskap. 

 

En annen vennesang er “Lean on me”. Gjort kjent av Bill Withers. Denne sangen er det mange som ønsket seg på Kor Arti’-repertoaret. Her er det vedlagt en ekstra lydfil med andrestemme. Noen i klassen kan sikkert gå til et grupperom og lære seg denne. 

 

Den tredje låten er en “finurlig sak” fra Trond-Viggo Torgersen. I “Hvorfor det” stiller han spørsmål ved sosiale ulikheter, krig, kroppspress og selvbilde.  Teksten oppmuntrer til refleksjon over våre holdninger og handlinger, og til å stå opp for det som er riktig i stedet for å følge flertallet blindt. 

 

I tillegg har denne enkle spillestemmer for bass, ukulele, piano og boomwhackers (rytmerør, red.mrk.) samt tre melodistemmer. Dette er lettspilte ostinater som sammen blir ganske så fint. Selv om det bare er akkordene Am og G vil bassen la dette låte som blant annet Fmaj7 og D11.  

 

En annen låt som handler om teamet selvbilde er “Smilet i ditt eget speil”, som Chris Holsten har spilt inn og gjort stor suksess med. Sangens tekst behandler et viktig tema, med tanke på ungdoms psykiske helse. 

 

Så til slutt har vi en skikkelig tøyselåt fra Rasmus og Verdens beste band. I “Gorilla” finner vi gorillaer, politimenn, promping og en rosa elefant. De minste vil nok synes sangen er riktig artig. Denne versjonen er litt annerledes enn originalen, så vi har lagt ved ei lydfil med vokal. 

 

Vi håper dere tester ut disse sangene og tar dem med inn i klasserommet. 

 

Flere nye sanger i november

 

I midten av november kommer også fem nye sanger. Deriblant to nye julesanger. Da vil Kor Arti’ ha totalt 69 julesanger å by på.

 

Tekst: Egil Hofsli   Foto: Norsk kulturskoleråd   Publisert: 14. oktober 2024