2018 Kor Arti Alnæs 22.8.jpg

Frode Alnæs dukker opp på Kor Arti' på Røros 2018

RØROS: Som i fjor: Det blir Kor Arti' på Røros også i år, 20.-21. november. Og blant de som dukker opp der, er Frode Alnæs. Hans forestilling «Min dans med strenger»  blir en inkludert del i prisen og oppholdet, men er også tilgjengelig for andre publikummere.

 

Denne gangen arrangerer Kor Arti' tidligere på året enn tilfellet var i fjor. 20. - 21. november er altså datoene du skal merke av i kalenderen om du vil til Bergstaden for å se og høre Frode Alnæs samt lære nytt Kor Arti'-stoff samt oppfriske allerede utgitt undervisningsmateriell.

 

Påmelding til Kor Arti'på Røros kan gjøres her

Påmeldingsfrist: 1. november 2018.

 

Gjennom 35 år som profesjonell musiker er Frode Alnæs blitt feiret som en suksessfull artist, låtskriver og humorist. Han er kritikerrost både som gitarist og entertainer, og har et meget godt ry hva gjelder evnen til å fjerne avstand mellom scene og sal.

 

Gitarforestillinga ”Min dans med strenger” handler om gitaren som venn, trøst, gledesspreder, reisefølge og kunstnerisk uttrykk. Den handler om et livslangt vennskap med instrumentet som trøstet da håret falt av som elleveåring, om det å være annerledes, til det å slå igjennom som musiker og å bli en berømt gitarist, artist og komponist.

 

Mer om Alnæs og hans gitarforestilling på frodealnaes.no her

 

"Meningen med sangen"

 

Også Marthe Werring Holmern (bildet t.h.) er blant bidragsyterne på Kor Arti'-konferansen 2018. Hun har vært å se og høre i alt fra opera- og musikaloppsetninger til kirkemusikalske verk, på filmlerretet og som tangovokalist - både med og uten symfoniorkester. I tillegg til å være utøvende artist er hun i dag også lærer ved Hamar kulturskole. Werring Holmern har sin utdannelse fra musikkonservatoriet i Trondheim (NTNU) og Det kgl. Danske musikkonservatorium.

 

Hos en sanger er det mye som skal stemme, men hvem er det egentlig som bestemmer hva som stemmer? Marthe Werring Holmern - sånn cirka midt i livet - ser seg fram og tilbake med et skjevt og direkte blikk på hva som er meningen med sangen.

 

Til å hjelpe seg med det i denne forestillingen, som heter "Meningen med sangen", har hun med seg musikerne Michael Caplin (fiolin og klaverinstrument), Ole Petter Hallan (slagverk og perkusjon) og Gro Merete Hjertvik (piano).

 

I tillegg til forestillinga som vises ved begynnelsen av konferansen, vil Marthe Werring Holmern sammen med Gro Merete Hjertvik tilby et verksted med tittelen "Produksjon - fra idé til forestilling".

 

Kor Arti'på Røros nummer to

 

Etter at Norsk kulturskoleråd i 2016 slutta å reise landet rundt og holde Kor Arti'-kurs, er Kor Arti' på Røros et kjærkomment tilbud for de kulturskole- og grunnskolelærerne som har aller mest fot for samsangkonseptet Kor Arti’.

 

Fjorårets første Kor Arti' følges opp med nytt tilbud samme sted. På Røros Hotell, tirsdag 20. og onsdag 21. november.

 

Påmelding til Kor Arti'på Røros kan gjøres her

 

Nærmere informasjon om påmelding og flere detaljer om programmets innhold o.l. kommer her på kulturskoleradet.no og i nyhetsbrevet Kulturtrøkk. Nyhetsbrevet kommer annen hver uke i skoleåret, og er gratis å abonnere på.

 

Mye velkjent – og mye  nytt

 

De landsdekkende Kor Arti'-kursene samlet årlig mange hundre kultur- og grunnskoleansatte. Årets Rørossamling vil inneholde mange velkjente Kor Arti’-element. Med fokus på aktivitet og opplevelse skal sanger henta fra Kor Arti’ digitals rikholdige meny på korarti.no presenteres på profesjonell måte.

 

Noen helt nye sanger kan det også bli å lære - samt lære å bruke i skolen - for deg som tar turen til Røros i november. Det blir også kreative verksted for kompetanseheving og gode eksempler på samsangundervisning som fungerer godt.

 

Flere spennende og dyktige eksterne bidragsytere skal på banen på Røros. Kjente er de også. Hvem disse er får du vite i august og spetember. Men allerede nå er det klart at mange av de faste og drevne Kor Arti'-instruktørene er klare til ny innsats. Som Norsk kulturskoleråds egne rådgivere Ingrid Almås, Bård Hestnes og Ragnhild Skille. Likeså flere av de øvrige instruktørene som i mange år var med i de turnerende kursteamene: Morten Huuse, Marianne Tovsrud Knudsen og Tor Egil Skaar.

 

Og som på forrige Kor Arti' på Røros: I tillegg til et rikholdig faglig tilbud, blir det musikalsk forspill før felles middag første dag, med rikelige mengder av allsang og gode muligheter for sosial trivsel.

 

Kor Arti'-materiell kan fortsatt bestilles

 

Fra 1997 og fram til 2016 ble det årlig utarbeidet nytt undervisningsmateriell (cd og hefte) i Kor Arti’-serien med tilhørende kurs. 

 

Her kan du bestille undervisningsmateriell fra hele Kor Arti’-serien