Bård Hestnes (t.v.) og John Oddstein Aune.

Ny person ved roret på nettressursen Kor Arti’

Norsk kulturskoleråd har gjort endringer i rådgiverlaget denne høsten. John Oddstein Aune fra Selbu er ny mann ved Kor Arti'-roret, etter at Bård Hestnes, har gått av med pensjon, etter over 30 år som utvikler og drifter av denne populære nettressursen.

 

Aune (født 1975) bor i Selbu i Trøndelag, og har bakgrunn innen musikk, pedagogikk, informatikk og musikkteknologi, noe som trolig vil komme godt med i den sammensatte oppgaven han har gått løs på. Han har siden 1. august hatt ansvar for læringsressursen Kor Arti', i en 50 prosent-stilling.

 

Den komplekse stillingen inkluderer ansvar for drift og videreutvikling av nettstedet korarti.no, markedsføring av læringsressursen Kor Arti’, kommunikasjon med rettighetshavere samt innspilling og produksjon av singback.

 

– Spennende og utfordrende

 

– Jeg har jobbet som grunnskole- og kulturskolelærer i mange år, og vet hvilken viktig rolle 

Kulturskolerådet har for å å sette rammer og bidra med verktøy som trengs i arbeidet i kulturskolen. Å skulle jobbe med Kor Arti’, som jo også er en veldig nyttig ressurs for grunnskolen, blir en spennende og utfordrende oppgave. Jeg gleder meg til starte arbeidet, på kulturskolelaget, sammen med særs trivelige og flinke folk, sier John Oddstein Aune.

 

Han er utdannet adjunkt fra Høgskolen i Sør-Trøndelag og har i over 20 år jobbet som musikklærer i

grunnskole og i videregående skole. – Det er et spennende og ikke minst givende arbeid. Barn liker sang og musikk, sier Aune. – Dessverre har faget generelt og sangen spesielt, mistet sin posisjon i skolen. Her er absolutt Kor Arti’ en viktig ressurs som kan hjelpe skolen og samfunnet tilbake på «rett kjøl».

 

I 20 år han arbeidet som kulturskolelærer. – Jeg opplever det som viktig, det å få geleide unge inn i en musikalsk verden. Dette er et arbeid som også er helt avgjørende for at vi skal ha et blomstrende kulturliv. Og gleden er stor hver gang en merker at en har skapt en gnist og et engasjement hos en elev, forteller Aune.

 

Han har også studert informatikk ved NTNU og har i flere år vært dataansvarlig i skolen.

 

Lang fartstid som musiker –  for mange kjente artister

 

Som 15-åring ble Aune med i band og reiste Trøndelag rundt i bandbuss. Siden har han vært aktiv musiker og spilt konserter med mange kjente artister, som Wenche Myhre, Odd René Andersen, Maria Haukås Mittet, Jan Eggum, Hanne Krogh, Elisabeth Andreasson. Gjennom dette arbeide har Aune også spilt sammen med flere av musikerne som har bidratt på Kor Arti’-produksjonene. Deriblant Morten Huuse, som har vært en svært sentral Kor Arti'-medspiller i mange år, både i studio og i kurssammenheng.

 

Hjemme i Selbu har Aune eget studio – StudJO, der blant annet en god del lokale musikere er innom. Han samarbeider også med produsenter, låtskrivere og artister rundt om i verden.

John Oddstein Aune er ydmyk for å ta over Kor Arti’-arven etter Bård Hestnes. – Men jeg er klar for å fortsette i samme ånd, og forsøke å plukke ut de rette låtene, temaene, koreografiene, overstemmene, spillestemmene og så videre, sier Aune.

 

Hestnes takker samarbeidspartnere og kursdeltakere

 

Bård Hestnes utviklet og driftet Kor Arti’ i over 30 år – i tillegg til mange andre arbeidsoppgaver i Kulturskolerådet. Han ønsker å takke de mange samarbeidspartnerne som har bidratt til å gjøre Kor Arti' til hva det har blitt. Likeså retter han en stor takk til de mange kursdeltakerne han har møtt og kurset på utallige Kor Arti'-samlinger og -turneer.

 

Tekst: Egil Hofsli   Foto: Fabiola Charry   (publisert: 19. august 2024)